kulik

kulik

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
kulik
Slováci vo vojne
 
Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 10.5.2016 08:27

To je len dopad svetovej politiky na nasu malu krajinu. Ved uvaz, Najvacsi argesory sa Nemecko a Rusko sa dohodli, Nemec nakoniec zautocil aj na Rusa a ten sa preto stal hrdinom osloboditelom. Spojenci museli pre politicke dohody velmoci USA a Ruska cakat na osloboditelov z vychodu, cim sa koniec vojnu a agonicke besnenie Nemecka umelo natahovali. Prve bolo oslobodene Polsko ale okrem Nemeckoeho akgresora bolo predovsetkym oslobodene od vlastbych intelektualov o com sa s osloboditelom Rusom nehodno bavit, lebo moze spadnut aj vladne lietadlo. A naraznikova zona UA je na tomto ihrisku lopta, do ktorej sa kope z oboch stran v snahe zasadit protivnikovy rozhodujuci gol.


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 10.5.2016 08:32

Este ma napadlo v tejto suvislosti. Kulik - mohol si tam pridat aj Hlinkove gardy, ktore paradoxne s Hlinkom nemali nic spolocne, niektori historici uvadzaju, ze o nich Hlinka mozno ani nevedel, lebo ich v podstate ani nezazil.


permonik
permonik | 10.5.2016 08:40

Len taká poznámka: Boje na Dukle neskončili porážkou (S pohľadu Sovietskej a ČS - armády). Síce to bolo draho zaplatené víťazstvo ale víťazstvo.


moses
moses | 10.5.2016 22:25

A nic z toho by nemuselo dopadnut tak zle, keby Briti a Francuzi mali gule a donekonecna neustupovali a keby Amici najprv nepotrebovali profitovat na vojne. O Rusoch ani nevravim. Ti z toho podla mna vysli nakoniec ako este vacsie prasata ako Nemci. No cele proste hnus Velebnosti...


permonik
permonik | 11.5.2016 09:05

No trochu som si to dodatočne naštudoval - no ta dukelská operácia nedopadla tak úspešne ako som o tom bol presvedčený. Beriem späť ten svoj prvý koment.


mod
mod | 11.5.2016 11:03

moses: Smiesne je ze dodnes nam tu chce podsuvat ze Rusi su spasitelia ktori ukoncili vojnu. To ze vojna mohla skoncit v zarodku keby najprv Rusi nekolaborovali s nemcami (pakt Molotov - Ribbentrop) to zrejme nikoho nezaujima.


moses
moses | 12.5.2016 11:09

no vsak na to som aj narazal


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader